Liberalii au parasit miercuri comisia parlamentara de ancheta privind prezidentialele din 2009, refuzand sa voteze raportul acesteia, dupa ce au solicitat amanarea votului pentru joi ca sa aiba timp sa il citeasca si sa formuleze propriile concluzii, dar cererea le-a fost respinsa.

Cei trei membri din partea PNL in Comisia de ancheta au decis sa se retraga si sa nu participe la votul final asupra Raportului. Motivele retragerii tind e faptul ca majoritatea PSD ALDE a venit cu un Raport pe care nu vrea sa il discute, pe care vrea sa il supuna la vot netinancont de solictarea noastra de a discuta punctula fiecare element al conluziei si sa amanam adoptarea raportului pentru maine (joi, n.r.) pentru ca si noi sa putem raspunde in scris la aceel lcurri cu care nu suntem de acord. Am discutat o ora despre solictarea noastra de a discuta punctual si de a amana pe maine votul. Propunerea noastra a fost respinsa (...) Nu putem sa validam un punct de vedere al PSD cu care PSD a pornit aceasta ancheta si pe care acum vrea sa ni-l bage pe gat. Nu se poate”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu, membru al comisiei, potrivit News.ro.

Comisia de ancheta privind alegerile din 2009 s-a reunit, miercuri, pentru a incepe discutiile asupra raportului final, care va cuprinde concluziile audierilor si dezbaterilor din ultimele luni, dar si propuneri pentru modificarea legislatiei in ceea ce priveste comisiile de ancheta, membrii ei considerand ca nu exista suficiente parghii legale oferite parlamentarilor in acest caz.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.