Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, se afla la sediul Ministerul Justitiei, unde are o intrevedere cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Update 11:36 - "Am discutat trei aspecte - colaborarea bilaterala intre Marea Britanie si Romania in domeniul justitiei civile, avem o colaborare foarte stransa la toate nivelurile, de exemplu lupta impotriva traficului de fiinte umane. Al doilea domeniu discutat este Brexit si am subsiniat faptul ca dupa iesirea Marii Britanii din UE vrem in continuare o relatie foarte stransa in ceea ce priveste cooperarea juridica.

Am discutat si despre modificarile sistemului judiciar in Romania. Am subliniat ca este treaba Romaniei sa decida, conform Constitutiei si procedurilor parlamentare, ce tip de justitie vrea.

Apreciem ce a facut Romania in anii trecuti privind stabilirea sistemului de drept si lupta impotriva coruptiei. Romania are institutii foarte bune, ca DNA, care lupta impotriva coruptiei", a declarat Brummel, citat de digi24.ro.



Diplomatul din Marea Britanie a ajuns la sediul Ministerului Justitiei la ora 10:00.

Subiectul intalnirii ar fi proiectul de modificare a legilor justitiei, recent promovat de ministrul Tudorel Toader, potrivit unor surse, citate de hotnews.ro.

Marti, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a intalnit si cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, la sediul Ministerului Justitiei. Intalnirea a avut loc la solicitarea diplomatului american, in contextul in care Ambasada SUA s-a declarat ingrijorata pentru independenta sistemului judiciar ca urmare a modificarilor propuse de Toader la legile justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.