Inalta Curte a amanat procesul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pe motiv ca presedintele completului nu se va mai ocupa de acest dosar avand in vedere ca, cel mai probabil, se va pensiona. Invocand o decizie a CEDO, noul presedinte a hotarat readministrarea probelor.

Astfel, procesul urmeaza sa fie reluat pe 3 octombrie, noteaza ziare.com.

Noul presedinte de complet este Constantin Epure, el fiind cel care a anuntat ca judecatoarea Anamaria Dascalu nu va mai face parte din acest complet si ca se impune readministrarea probelor.

In acest dosar, Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa, alaturi de Printul Paul, Remus Truica si Tal Silberstein.

Serban Mihailescu a fost audiat ca martor, declarand ca nu a lucrat niciodata cu Tariceanu si ca s-a intalnit cu acesta de doua ori - la nunta lui Dan Andronic si in Israel, unde fusese invitat de Andronic si de Nicolae Dumitru. Intrebat de procurorul DNA daca in 2006 a fost la locuinta lui Tal Silbestein impreuna cu Tariceanu, asa cum a declarat in faza dosarului de urmarire penala, Serban Mihailescu a sustinut ca nu a fost niciodata acasa la cetateanul israelien si ca a fost o "neintelegere" atunci cand a facut acea declaratie.

Procesul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului a inceput in 14 martie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce, pe 10 februarie, instanta a decis ca procesul poate incepe pe fond, respingand definitiv cererile si exceptiile formulate de presedintele Senatului.

Presedintele Senatului a fost audiat in acest dosar in 11 aprilie, cand le-a spus magistratilor instantei supreme ca a incetat relatiile de consultanta politica cu Tal Silberstein si Dan Andronic in 2008, cand acestia au inceput sa il consilieze pe Traian Basescu, dar s-au mai intalnit intre 2008 si 2014, doar pentru a discuta politica.

Tariceanu a spus ca nu a mintit cand a spus ca nu a vorbit cu Remus Truica despre tranzactionarea terenurilor Fermei Baneasa si a Padurii Snagov, iar printul Paul probabil ca i-a facut plangere penala pentru ca l-a considerat potrivnic actiunilor sale si dupa ce aflase ca foloseste in public fata de el epitetul "bastard”.

Citeste si:
Dragnea solicita schimbarea judecatorului care se ocupa de constestati
Dragnea solicita schimbarea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.