Eugen Tomac a sustinut ca prim-ministrul Mihai Tudose prezinta date despre economia tarii cosmetizand realitatea.

Deputatul PMP sustine ca in realitate lucrurile "stau asa cum le simt romanii", si nu asa cum sunt 'cosmetizate", avand in vedere ca se constata ca ca veniturile au scazut inclusiv din rapoartele pentru perioada ianuarie-iulie din executia bugetara prezentata de Ministerul Finantelor.

"In cadrul bugetului de stat se disting incasari de TVA care au scazut dramatic de la 23,2 miliarde de lei in 2015 la 15,8 miliarde de lei in 2017. E o comparatie pe care o poate constata orice cetatean. La bugetul asigurarilor sociale de stat, situatia este si mai complicata, deoarece, desi valorea punctului de pensie a crescut simtitor, veniturile realizate in 2017 sunt aproape la fel ca cele din 2015. Datele mentioneaza previzionarea unei executii bugetare derapante, deoarece in acest ritm atingerea deficitului de 3% va implica renuntarea in mod obligatoriu la anumite promisiuni din programul dumneavoastra de guvernare", a declarat Tomac, citat de ziaruldeiasi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.