Ministerul Educatiei propune un experiment: un singur manual scolar, un compendiu, pentru elevii de clasa a V-a. Dupa primele doua luni de scoala, ministerul spera ca toti elevii sa aiba manuale pentru toate materiile. 

„Institutul de Stiinte ale Educatiei a facut in timp record un compendiu, a plecat azi catre 20 de judete, va ajunge in fiecare unitate scolara cu clase a V-a. Evident, un exemplar va fi disponibil si pentru profesori”, a spus ministrul, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a precizat ca astazi au fost distribuite 82.200 de exemplare, catre 20 de judete. Liviu Pop promite ca pana pe 8 septembrie, compendiul va ajunge in toate unitatile scolare.

„Ministerul Educatie a platit 732.780 de lei. Compendiul este util in primele opt saptamani. Asteptam finalizarea contestatiilor, pentru ca s-au depus contestatii la manualele de clasa a V-a la 15 discipline. Dintre ele, s-au deblocat trei, urmeaza pentru celalalte 12 sa se desfasoare etapele prevazute in Legea Achizitiilor Publice”, a precizat ministrul.


Compendiul interactiv pentru gimnaziu cuprinde materiile ale caror manuale au fost contestate, precum: Limba romana, Limba moderna 1 si 2, Istorie, Geografie, Educatie plastica, Muzica, Educatie tehnologica, Consiliere, Educatie sociala si TIC urmand ca acesta sa fie util in primele opt saptamani ale anului scolar.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat ca manualul are 296 de pagini si este structurat pe sase arii curriculare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.