Liberalii au decis sambata, la Neptun, ca strategia pentru sesiunea parlamentara de toamna sa cuprinda depunerea a trei motiuni simple impotriva Guvernului – pe domeniile educatie, sanatate si infrastructura -, infiintarea a doua comisii parlamentare de ancheta – pe infrastructura si reangajarile din Ministerul de Interne - si, posibil, depunerea unei motiuni de cenzura.

”O motiune simpla pe educatie la inceputul anului scolar pentru ca anul acesta scolar incepe fara manuale pentru elevii de clasa a V-a si sunt aceiasi copii care, incepand cu clasa pregatitoare, nu au avut manuale la inceput de an scolar. De asemenea, lipsa avizelor de functionare pentru marea majoritate a institutiilor scolare din Romania si lipsa de actiune guvernamentala pentru a reglementa aceasta situatie, politizarea managementului educational si lipsa de preocupare si de decizie a Ministerului Educatiei cu privire la cuplarea sistemului de educatie cu piata muncii”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan la finalul reuniunii de la Neptun a liderilor centrali si judeteni cu parlamentarii si europarlamentarii partidului.

Ea a mai anuntat ca PNL va depune o motiune simpla si pe sanatate in urma crizei vaccinurilor din cauza careia au murit 33 de copii.

”Faptul ca s-a venit acum cu o lege a vaccinarii pe care noi am sustinut-o nu este suficient. Dorim sa stim de ce in momentul de fata exista vaccinuri care nu se pun la dispozitia cetatenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii si de ce nu se pun la dipozitie vaccinuri intr-un plan multianual astfel incat populatia sa beneficieze si sa fie informata sa isi vaccineze copii”, a explicat Turcan.

Prim-vicepresedintele liberal a spus ca PNL va depune o motiune simpla impotriva ministrului Transporturilor din cauza inexistentei proiectelor de construire a autostrazii Pitesti – Sibiu si a autostrazii Transilvania – Moldova, domeniu in care liberalii vor cere si constituirea unei comisii parlamentare de ancheta, scrie News.ro.

PNL va cere comisie de ancheta si pe subiectul reangajarilor din MAI

”Vom sustine comisia de ancheta cu privire situatia din ministerul de interne referitoare la pensionarii in situatii de lux care s-au angajat a doua zi in sistem. Credem ca este o masinatiune a unor inalti responsabili in aceasta institutie care au permis niste grave inechitati intre angajati ai aceleasi institutii”, a mai explicat Turcan.

In ceea ce priveste o motiune de cenzura impotriva Guvernului, presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca un astfel de demers va fi cu siguranta initiat, dar ca nu s-a stabilit momentul exact cand se va intampla acest lucru.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.