Presedintele Klaus Iohannis a ,mentionat, la intalnirea cu diplomatii, romani, ca aderarea la Euro reprezinta un obiectiv al Romaniei, seful statului adresandu-i-se ministrului de Externe, Teodor Melescanu, caruia i-a spus ca i-a placut ca a mentionat acest obiectiv.

Domnule ministru, mi-a placut ca ati mentionat acest obiectiv, chiar daca unii din conducatorii Romaniei nu au inteles despre ce este vorba, dar o sa ne straduim sa le explicam”, i-a spus Iohannis lui Melescanu.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat luni, pentru publicatia poloneza Polish Rzeczpospolita, ca Romania ar putea adera la zona euro in 2022, in acest moment fiind indeplinite toate conditiile pentru acest lucru, dar ca tara noastra va mai astepta cinci ani pentru a nu fi afectati cei cu venituri mici, in special pensionarii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca deocamdata nu se initiaza vreun demers la nivel guvernamental pentru adoptarea monedei euro in 2022 si nu crede ca cineva a inceput „o asemenea aventura”, in conditiile in care nu este un proiect foarte usor si nu se pot avansa termene doar de dragul de a face asa ceva.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.