Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca formatiunea va depune un proiect legislativ prin care va fi interzis traseismul politic.
"Vom depune un proiect de lege pentru a combate traseismul politic, o chestiune care este solicitata de 90% din societatea romaneasca si cred ca este momentul sa punem piciorul in prag si sa aratam clar cine vrea perpetuarea traseismului politic si cine nu vrea perpetuarea traseismului politic. In ce ne priveste pe noi, vom initia un proiect de lege pentru a interzice traseismul politic, iar parlamentarii care isi parasesc partidul pe listele caruia au fost alesi, sa isi piarda mandatul", a declarat Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

Chestionata daca nu ar contraveni legii fundamentale, el a raspuns: "Daca e neconstitutional, sa se pronunte Curtea Constitutionala. Ceea ce ma priveste pe mine ca om care fac parte din societatea romaneasca, ca om care se intalneste in fiecare zi cu cetatenii romani si care stiu foarte bine ce gandesc oamenii, fenomenul traseismului politic trebuie oprit pentru ca el este de fapt o grava deteriorare a mandatului reprezentativ si a democratiei in Romania".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.