Presedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul sau francez ca ii face o deosebita placere de a-l avea ca oaspete si a subliniat ca obiectivul tarii noastre de a adera la spatiul Schengen este de actualitate.

"L-am asigurat pe domnul Presedinte ca poate gasi in noi un partener autentic, profund atasat ideii europene si pe deplin implicat in eforturile de redinamizare a Uniunii Europene. Romania este astazi, dupa 10 ani de cand suntem membri, un stat membru matur, cu un profil pro-european foarte puternic, care doreste sa fie un membru re-fondator al Uniunii Europene.

In acest sens, am subliniat importanta de a avansa in procesul de integrare la nivel european, intr-o formula incluziva, deschisa tuturor statelor membre, concentrandu-ne eforturile comune pe initiative consensuale, cu rezultate concrete si pozitive pentru cetatenii nostri.

Am aratat ca Europa Sociala trebuie sa fie in primul rand o Europa a coeziunii, bazata pe o viziune unitara si in care progresul social al tuturor statelor membre este un obiectiv prioritar.

I-am transmis domnului Presedinte si faptul ca obiectivul Romaniei de aderare la Spatiul Schengen ramane unul de actualitate", s declarat seful statului, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: Iohannis: Vizita lui Macron ne onoreaza. Am decis aprofundarea Parteneriatului Strategic in politica, economie si cultura


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.