Chestionat cu privire la perchezitiile care au avut loc la ferma de porci a fiului sau, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a sustinut ca o ancheta este in curs si nu stie cine este vizat.

"Cred ca asta este un lucru bun, sa se faca perchezitii la cat mai multe firme, poate incet, incet o sa se inchida aceste firme si lasam loc pe piata la altii. Nu stiu cine e vizat, cine nu e vizat, ce au gasit la perchezitii, daca au perchezitionat si porcii", a sustinut social-democratul.

"Este o ancheta in curs, habar nu am ce e acolo. Inteleg ca orice om poate sa fie anchetat din Romania, si eu, si dumneavoastra", a adaugat Dragnea, citat de digi24.ro.

Ilie Liviu Dragne
, administratorul fermei de porci Salcia, din judetul Teleorman, detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat, vineri, din arestul Politiei Capitalei si plasat sub control judiciar. Dragne fusese retinut cu o zi in urma in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro.

Ilie Liviu Dragne a fost audiat joi la Politia Sectorului 1 Bucuresti, iar ulterior a fost retinut de catre procurori pentru 24 de ore, sub acuzatia de evaziune fiscala.

In acest dosar, in care este vizata si ferma de porci Salcia din judetul Teleorman, detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, au mai fost retinute, joi, alte opt persoane.

Joi dimineata, politistii din Capitala si din opt judete au facut perchezitii la 80 de adrese - locuinte si sedii ale unor societati din domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcilor - intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste noua milioane de euro, instrumentat de Parchetul instantei supreme.

Conform sursei citate, in acest dosar se fac cercetari pentru evaziune fiscala si folosire cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Procurorii au stabilit ca in contabilitatea a 12 societati comerciale care isi desfasoara activitatea in domeniile constructii, facility management, prelucrare deseuri si cresterea porcinelor, in perioada 2010-2016, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, au fost mentionate in contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat si 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Ferma de porci Salcia din judetul Teleorman, detinuta de Valentin Stefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societatile la care joi dimineata procurorii au facut perchezitii.

Ferma Salcia, al carei obiect principal de activitate este cresterea porcilor, are 240 de angajati. In 2015, a inregistrat un profit de 89.265 lei la o cifra de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei si un profit net de 52.255 lei.

Citeste si:
Focar de pestă porcină în România! 80 de suine au fost sacrificate
Focar de pestă porcină în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.