Liberalii iau in calcul sa depuna o motiune simpla impotriva ministrului Educatiei si intentioneaza, de asemenea, sa audieze in Parlament mai multi ministri din Guvernul Tudose, printre care si pe cel al Finantelor, despre care presedintele PNL, Ludovic Orban, spune ca trebuie "sa dea seama pentru ce s-a intamplat in primele sase luni ale anului in materie de executie bugetara”. La randul sau, deputatul liberal Cristian Buican i-a cerut premierului demiterea ministrului Transporturilor pentru „incompetenta”.

"Cu siguranta ne gandim (la o motiune simpla - n.r.). Se pare ca pe furis, noaptea ca hotii a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose si pentru ministrii Guvernului Tudose. Ministrul Educatiei, sindicalistul habarnist pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22.00, a trimis niste faxuri in 13 judete prin care a demis 13 inspectori generali scolari, care practic isi dobandisera pozitiile respective in urma unor concursuri organizate de Ministerul Educatiei, avand contracte de management pe perioade de 4 ani. In spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, dupa opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi il aratam cu degetul. Acesti inspectori generali scolari au fost demisi pentru ca au refuzat sa asculte ordinele baronilor PSD din judetele respective, care le-au solicitat ca la concursurile pentru directorii de scoli sa puna toti PSD-istii fara pregatire, fara experien'a manageriala si competenta profesionala sa-i puna directori de scoli in cadrul concursurilor pe care le organizeaza inspectoratele scolare. PSD urmareste ca un fir rosu sa-si puna cadrele politice, clientela politica lipsita de profesionalism in pozitiile de directori de scoli”, a declarat presedintele PNL, Ludovic Orban, luni, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

El a afirmat ca sunt luati "in vizor” si alti ministri, pentru care va cere audierea in Parlament cand va incepe sesiunea din toamna.

"Avem deja in vizor mai muti ministri, carora le vom solicita audierea la comisie - vezi cazul ministrului de Finante. Nu s-a acceptat solicitarea noastra pentru ca nu am avut sesiune extrordinara. Evident ca il vom chema pe ministrul Finantelor sa dea seama pentru ce s-a intamplat in primele 6 luni ale anului in materie de executie bugetara. (...) Pentru fiecare minister avem demersuri pregatie - ministere care sunt in culpa, desi e foarte greu sa gasesti un ministru care nu are bube in cap in Guvernul Tudose”, a declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a afirmat ca si depunerea unei motiuni de cenzura impotriva actualului Guvern "ramane de actualitate”, scrie News.ro.

Citeste si:
Fraudă BAC 2023. Ministrul Ligia Deca, despre scandalul scurgerii...
Fraudă BAC 2023. Ministrul...

"Vom depune motiunea de cenzura, dar o vom depune cand vom avea cele mai mari sanse de a obtine maximum de voturi in Parlament impotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fara motiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban, precizand ca are discutii si cu parlamentari de la ALDE pentru sustinerea acestui demers.

La randul sau, deputatul liberal Cristian Buican a sustinut ca, analizand modul in care Ministerul Transporturilor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestioneaza proiectele privind autostrada Moldova si autostrada Sibiu-Pitesti, Biroul Executiv al PNL a luat hotararea sa ceara prim-ministrului demiterea ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, pentru incompetenta.

"Prin tergiversarea realizarii celor doua proiecte si unirea provinciilor istorice ale Romaniei, noi credem ca PSD, nu numai in acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus in pericol unitatea Romaniei. Noi constatam ca in Ardeal, in genere, exista un anumit ritm foarte accelerat de dezvoltare economica, in timp ce in celelalte provincii istorice - Oltenia, Muntenia si Moldova - ritmul de dezvoltare economica este mult incetinit din cauza lipsei infrastructurii rutiere, feroviare si de alt tip, lucru care se datoreaza in principal tergiversarii realizarii acestor culoare, in principal rutiere, de catre guvernele PSD. Noi credem ca aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia sa gaseasca provinciile romanesti unite prin autostrazile puse in Master Plan ca fiind prioritare de catre PSD, vorbesc aici de autostrada Pitesti-Sibiu si autostrada Moldovei. (...) Odata cu inceperea sesiunii parlamentare, o sa facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (...) Daca nu va fi demis pana atunci, PNL va pune o motiune simpla impotriva ministrului Transporturilor”, a afirmat Buican.

Citeste si:
Criza cerealelor crește tensiunea în Parlament. Discursul lui Petre...
Criza cerealelor crește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.