Vicepresedintele PNL Florin Roman a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa, ca parlamentarii liberali vor solicita, la inceputul sesiunii, constituirea unei comisii de ancheta care sa verifice modul in care ministrul de Interne, Carmen Dan, a semnat pensionarile si reangajarile in sistem a celor care beneficiaza de pensii militare.

„O sa solicitam, la inceputul sesiunii (parlamentare – n.r.), o comisie de ancheta parlamentara, pentru modul in care s-au facut pensionarile si reangajarile a doua zi in foarte multe situatii in cadrul MAI. Sunt in tara zeci de astfel de cazuri si nu este normal ca oameni care pleaca din sistem cu pensii de peste 100 – 120 de milioane de lei, a doua zi sa fie reintegrati ca si personal contractual in cadrul aceluiasi minister. E un jaf pe fata, e o bataie de joc la adresa celor care muncesc cinstit in aceasta tara”, a spus deputatul PNL.

Intrebat ce finalitate ar avea o astfel de comisie de ancheta, el a raspuns ca este vorba atat de o problema de imoralitate, cat si de ilegalitate.

„In momentul in care tu, Carmen Dan semnezi azi iesirea la pensie, il scoti pe prietenul tau cu 120 de milioane si a doua zi il reangajezi inseamna in primul rand o problema de imoralitate. In al doilea rand, poate fi si o problema de ilegalitate daca acel post, pentru ca acel post trebuie obtinut prin concurs, daca tu il reangajezi a doua zi, mi-e teama ca nu respecti procedura legala, care de regula este de circa 30 de zile”, a conchis Florin Roman.

La randul sau, USR anuntat, pe 4 august, ca va depune o lege prin care sa se interzica reangajarea la stat a persoanelor care s-au pensionat anticipat, cu pensie de serviciu, si astfel beneficiaza de ambele drepturi, dupa cazul generalului Cornel Ciocoiu, trecut in rezerva si apoi reangajat, scrie News.ro.

Potrivit proiecutului de lege propus de USR, situatia cumulului pensiei cu salariul nu poate opera in cazul unei persoane care beneficiaza de pensie anticipata in conditiile legii si este reangajata in aceeasi functie ocupata anterior sau in alte functii similare din cadrul altor institutii publice sau subordonate acestora. USR sustine eliminarea exceptiilor de la principiul contributivitatii din sistemul public de pensii si limitarea acestora doar la cazuri exceptionale si in virtutea unor merite deosebite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.