Deputatul PSD Liviu Plesoianu, membru in comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, este de parere ca ar trebui introdusa o prevedere potrivit careia orice persoana platita din fonduri publice, care refuza invitatia la audieri, sa fie imediat concediata din functia detinuta, scrie romanialibera.ro.

"In zece zile, voi trimite catre Comisia de Ancheta propriile concluzii, pentru a fi cuprinse in raportul final. Va pot face cunoscute de pe acum doua concluzii:

1. E necesara modificarea in regim de urgenta a legislatiei, astfel incat orice Comisie parlamentara de Ancheta sa aiba cu adevarat putere. In acest sens, se impune o schimbare radicala. Pe viitor, orice persoana platita de la bugetul de stat care refuza invitatia la audieri (sau care se prezinta, insa refuza sa raspunda la intrebari) ar trebui sa-si piarda imediat functia. De asemenea, daca o persoana era slujbasa statului in perioada anchetata, ea va avea obligatia (sub imperiul unor sanctiuni corespunzatoare) de a raspunde solicitarilor Comisiei de Ancheta, chiar daca in prezent nu mai e angajata de statul roman.

2. Imediat dupa ce modificam legislatia (in regim de urgenta), voi propune infiintarea unei noi Comisii de Ancheta. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegala si neconstitutionala a institutiilor de forta in viata politica, sociala si economica din Romania. Evident, aceasta va presupune si reluarea anchetei in ceea ce priveste celebra deja 'sufragerie a lui Oprea'! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entitati straine in controlul asupra vietii politice, economice si sociale romanesti", a scris Liviu Plesoianu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.