Referendumul intern din USR s-a incheiat duminica, prezenta finala la vot fiind de 78%, informeaza ziare.com.
"Rezultatele arata ca 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru pozitionarea partidului fata de initiativa de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie", se arata intr-un comunicat al formatiunii, potrivit digi24.ro.

Din totalul de 1.829 de membri USR au votat 1.453.

Astfel, la intrebarea "Sustineti ca USR sa aiba o pozitie ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?" 766 au votat DA, iar 682 au votat NU.

La intrebarea "Cum trebuie sa se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?" 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA.

Referendumul intern din USR s-a desfasurat electronic, fiecare membru primind un user si o parola pemtru a se conecta la un sistem securizat unde s-a putut vota o singura data fara posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate.

Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centrala a USR, Biroul Politic. Daca aceasta formalitate va fi indeplinita, se va organiza si congresul pentru alegerea unui nou presedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicusor Dan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.