Premierul Mihai Tudose ii raspunde, pe Facebook, unei romance din strainatate, care i-a scris spunandu-i ca vrea sa revina in tara impreuna cu sotul sau si il intreaba pe seful Executivului daca pot gasi in tara locuri de munca bine platite.

"Doamna Maria Palliu are o intrebare foarte buna si cred ca intereseaza pe multi romani care au ales sau au fost nevoiti sa munceasca in strainatate. Ma intreaba «Daca eu si sotul meu dorim sa ne intoarcem in tara, putem gasi loc de munca bine platit? In Bucuresti? Eu in domeniul sanatatii si sotul meu ca jurist? Unde lucram castigam bine, dar sufletul ne este tot acasa, tot cu tara noastra in suflet traim pe aici. Imi doresc sa stiu daca chiar se fac pas spre a se oferi locuri de munca bine platite ca sa ne putem intoarce? Multumesc pentru rapunsul dvs. Presupun ca il voi s primi. Maria si Ion Palliu...»", a scris premierul pe Facebook.

Mihai Tudose spune ca stie ca este greu in strainatate si ca nu de bine au plecat din tara, dar se bucura ca sufletul si gandul le sunt tot in Romania.

Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregatiti in toate domeniile, dar mai ales in domeniul sanatatii, unde am demarat o ampla campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv in ceea ce priveste remuneratia cadrelor (de la inceputul anului, salariile au crescut cu 15% si vrem sa continuam sa le crestem - Legea salarizarii unitare prevede cresteri salariale semnificative)”, subliniaza premierul.

Mihai Tudose precizeaza ca, in ceea ce priveste domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunitatile sunt numeroase, atat in mediul public, cat si in cel privat, iar romanii bine pregatiti in domeniul juridic sunt esentiali.

Ne dorim si facem zilnic eforturi pentru a avea o Romanie atractiva pentru investitori. O mare firma americana a inceput demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima data in istoria acestei firme cand muta spatii de productie de la societatea-mama din SUA in alta tara si au ales Romania. Vor sa faca investitii colosale in tara noastra (discutam despre investitii de aproape 10 miliarde de euro in urmatorii ani), sa infiintam o societate mixta si un transfer tehnologic de anvergura. Mai mult, acum doua saptamani, o firma recunoscuta la nivel mondial a demarat o investitie de jumatate de miliard de euro in Romania. Vorbim de locuri de munca platite mai bine decat media europeana”, detaliaza prim-ministrul.

Citeste si:
Simona Halep, primul mesaj după revenirea în România: „Adevărul a...
Simona Halep, primul mesaj...

Tudose continua: ”Romania pe care vrem sa le-o oferim familiilor si copiilor nostri este una intr-o continua dezvoltare economica si sociala, iar lucrurile merg intr-o directie buna (rata somajului este la un minim istoric, puterea de cumparare a castigului salarial mediu creste, exporturile sunt la maxime istorice)”.

Premierul isi exprima convingerea ca romanii aflati la munca peste granite au de ce sa se intoarca acasa, iar experienta si cunostintele acumulate in strainate sunt bine primite in domeniile lor.

Va asteptam cu drag inapoi acasa si avem incredere ca impreuna putem contribui la o Romanie mai buna!”, incheie Mihai Tudose.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.