Fostul presedinte al USR, Nicusor Dan, a anuntat miercuri ca, in cazul in care rezultatul referendumului intern va fi acela ca USR nu trebuie sa se pozitioneze fata de redefinirea familiei, va reveni in partid si va candida la sefia formatiunii la congresul din toamna, in caz contrar anuntand ca isi mentine pozitia de a ramane in afara USR.

Eu sper ca rezultatul sa fie cel la care ma astept. Daca nu, asa cum am spus de la inceput, raman afara. Dar sper ca votul asta sa fie acel vot care sa mentina asa cum ne-am propus de la inceput un partid care pe o tema care divide societatea si divide publicul nostru - ambele opinii sa poata fi exprimate”, a declarat Nicusor Dan.

Fostul presedinte al USR a spus ca, inainte de referendum, a fost in toate filialele judetene ale partidului pentru a-si explica pozitia referitoare la revizuirea Constitutiei.

Este o imensa majoritate in USR care este de acord cu o lege functionala a parteneriatului civil. Aici nu este o dezbatere. Pe chestiuni de drepturi civile nu exista practic diferente intre contract civil si casatorie. Deci nu e vorba de drepturi minoritatilor de niciun fel. Si atunci e o dezbatre pe o chestiune simbolica, foarte importanta – casatoria, pe care in societate exista o opinie traditionalista si exista o opinie modernista. Ambele discursuri sunt legitime, nu poti sa spui ca traditionalistii sunt din Evul Mediu, nu poti sa spui ca modernistii sunt niste marxisti, cum s-a spus. Deci trebuie sa pastram o decenta si mai ales o toleranta in aceasta dezbatere in a accepta ca punctul de vedere opus are legitimitatea lui si asta e valabil si pentru dezbaterea din USR si pentru cea din societate”, a mai spus Nicusor Dan.

Uniunea Salvati Romania a dat, luni, startul primului referendum intern de la infiintarea formatiunii pentru a transa cea mai mare dilema cu care s-a confruntat pana acum: pozitionarea sau nu pe tema revizuirii Constitutiei in ceea ce priveste familia. Consultarea interna a tuturor membrilor USR va dura sapte zile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.