Presedintele Klaus Iohannis a sustinut la ceremonia de comemorare a centenarului Bataliei de la Marasesti, ca pacea este asigurata prin UE.

"Viitorul tarii noastre a fost salvat de eroismul Armatei, izvorat din coeziunea societatii in jurul unui proiect pentru o Romanie nu doar Unita, dar si pentru o Romanie mai democratica si mai incluziva", a declarat Iohannis, citat de digi24.ro.

"Traim de peste 70 de ani cea mai lunga perioada fara conflicte armate din istoria continentului nostru. Aceasta se datoreaza existentei Uniunii Europene, un proiect din care, de zece ani, si Romania face parte. Cea de-a doua jumatate a secolului XX ne arata ca pacea poate fi mentinuta doar prin integrarea europeana. Ca intre aceasta si pastrarea identitatilor nationale exista o deplina compatibilitate, atunci cand clasa politica isi asuma cu responsabilitate misiunea Uniunii: construirea unei Europe a securitatii, prosperitatii si solidaritatii.

Intr-o perioada in care valorile Uniunii Europene sunt atacate de populism si demagogie, comemorarea Marelui Razboi aduce cel mai puternic argument in favoarea proiectului european: pacea!

Poate nicaieri nu este mai potrivit sa intelegem acest lucru decat aici, unde stramosii nostri si-au dat viata pentru un viitor de dreptate sociala si unitate nationala", a mai spus seful statului.

Citeste discursul sau aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.