Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, se gandeste sa interzica cumularea pensiei de la stat cu salariul. Cei care au iesit la pensie nu se vor mai putea angaja la stat, ci doar la privat.

Dupa ce au fost facute publice cazurile mai multor angajati din MAI care s-au pensionat si s-au angajat tot in sistem, luand astfel si pensie si salariu, Lia Olguta Vasilescu ia in calcul posiblitatea de a interzice situatii similare.

Altfel spus, ministrul Muncii se gandeste sa le interzica celor care au iesit la pensie sa se angajeze la stat. O vor putea face, dar doar in domeniul privat.

Lucrul acesta va trebu sa se incheie: sa cumulezi salariul de la stat cu pensia de la stat. Pentru ca, este clar, e un principiu incorect. Te-ai pensionat, la revedere! Poti sa te duci in privat, eventual. Cu siguranta, vom lucra si la aceasta decizie”, a declarat ministrul Muncii, la Antena3, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.