Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut la Antena 3 ca dezbaterea pe proiectul legii gratierii va incepe la 1 septembrie in Parlament.

"Legea gratierii este trimisa in Parlament si de la 1 septembrie va incepe dezbaterea ei. Sunt si celelalte masuri complementare pe care stiu ca ministrul Justitiei le are in vedere si le-a si anuntat", a spus Tariceanu, chestionat daca se ia in calcul o lege a gratierii in vederea solutionarii problemei supraaglomerarii penitenciarelor, potrivit hotnews.ro.

Presedintele Senatului a sustinut ca cei care sunt astazi in inchisori ar trebui priviti "ca niste oameni cu propria lor demnitate", scrie digi24.ro.

"Nu putem sa desconsideram faptul ca au dreptul la acest tratament din partea societatii, din partea statului, din partea autoritatilor, faptul ca au gresit, au primit pedeapsa privativa de libertate, dar nu trebuie, in plus de asta, sa existe alte conditii care sa le faca existenta degradanta si inumana", a declarat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.