Generalul de brigada Ovidiu Uifaleanu a preluat comanda Fortelor Terestre Romane. Prezent la ceremonie, Adrian Tutuianu a dat asigurari ca ministerul este pregatit sa faca toate numirile in functiile de conducere, ce vor ramane vacante dupa iesirea la pensie. 

„Impreuna cu Statul Major General am luat toate masurile ca sistemul organizational militar sa nu fie afectat in urma potentialelor iesiri la pensie. Suntem pregatiti sa demaram procedurile de numiri in functiile de conducere pentru cele devenite vacante, astfel incat actul de comanda sa nu fie afectat. Armata Romaniei ramane un partener de incredere si un aliat responsabil in cadrul Aliantei Nord-Atlantice. Am convingerea ca anul acesta vom putea realiza impreuna cat mai multe dintre proiectele asumate si vom indeplini obiectivele Ministerului Apararii Nationale”, a dat asigurari Adrian Tutuianu, potrivit digi24.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, marti, decretele de trecere in rezerva a 17 cadre militare, printre care si seful Statului Major al Fortelor Terestre, Marius Harabagiu, care preluase postul in urma cu trei luni.

Adrian Tutuianu i-a transmis un mesaj oficial generalului Ovidiu Uifaleanu, care a preluat comanda Fortelor Terestre Romane, in care ii spune: "Domnule general Ovidiu Uifaleanu, cariera dumneavoastra este una impresionanta. Ati parcurs fiecare etapa cu determinare, punctul culminant fiind comanda Diviziei multinationale sud-est, structura cu valente strategice importante, la care Romania s-a angajat la summitul NATO de la Varsovia. Va doresc intelepciune si determinare in luarea deciziilor si putere de munca”, a mai spus Tutuianu."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.