Dupa ce presedintele american Donald Trump a promulgat noile sanctiuni economice impotriva Rusiei, Victor Ponta a reactionat printr-un comentariu postat pe Facebook, informeaza antena3.ro.

"SUA (principalul nostru aliat politic si militar) vor sanctiona nu doar firmele din Rusia dar si Companiile europene care au parteneriate cu firme din Rusia - este vorba despre giganti din energie din Germania, Franta , Italia . Respectivele tari europene (principalii nostri parteneri economici) si-au manifestat public opozitia si nemultumirea.

Printre aceste companii europene se afla si OMV (care are parteneriate cu Gazprom) - fiind insa si actionarul majoritar al PETROM si cel mai mare contribuabil la Bugetul de Stat al Romaniei.

Ce va face Romania? Ce va face Presedeintele Iohannis? Ce va face Guvernul? As fi bucuros sa stim si noi cetatenii Romaniei raspunsul la aceste intrebari; si mai corect ar fi sa existe niste consultari publice si dezabateri urmate de decizii care au larg suport public si sunt in interesul Romaniei... dar sa nu ne facem iluzii - la noi mai negocieaza cativa domni sa isi faca niste poze pe care sa le dea la jurnalistii prieteni sau pe Facebook si asta va fi pozitia Romaniei!", a scris Victor Ponta pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.