In legatura cu repunerea in functiune a Institutului Cantacuzino, premierul Mihai Tudose considera ca, pentru ca institutul sa functioneze, este nevoie de aproximativ 50 de milioane de euro, suma care nu reprezinta "un capat de tara"

"Costurile sunt in jur de 50 de milioane de euro, ceea ce, la nivel de tara, nu este o suma care sa creeze probleme (...) Nu e un capat de tara, dimpotriva. Problema este ca nu putem sa cumparam peste noapte cu banii acestia, ca daca ar fi un magazin unde sa cumparam maine un institut, o fabrica de vaccinuri, am face-o. Trebuie sa parcurgem niste etape", a declarat Tudose, potrivit agerpres.ro.

In viziunea premierului, prima etapa a fost reprezentata de numirea unui nou manager: "Prima etapa — numirea unui nou manager, fiindca inteleg ca echipa de acum este cumva autoarea, cu ghilimele sau fara, a situatiei in care ne aflam sau coautoare, fiindca eu ma asteptam ca, stiu eu, chiar din prima zi sa vina, sa ma trezesc cu ei la Guvern, spunand ca n-au gasit intelegere pana acum si uite ceea ce doresc ei sa faca si uite de ce au nevoie. Nu i-am gasit, ba dimpotriva, (...) nu prea am gasit pe nimeni tipand pe aceasta tema".

Intrebat despre existenta unui "dublu standard" in cazul vaccinurilor, asa cum se intampla si cu anumite alimente aduse in Romania, prim-ministrul Mihai Tudose a precizat: "Vreau sa cred ca nu se poate asa ceva".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.