Ministrul Educatiei, Liviu Pop, anunta pe Facebook ca elevii de clasa a V-a vor avea manual si la Educatie fizica, fiind deja aprobate manuale pentru aceasta disciplina. Parintii critica decizia, spunandu-i ministrului ca nu sunt sali de sport, ca programa scolara este oricum prea incarcata, iar ghiozdanele sunt prea grele.

”Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual si la disciplina educatie fizica”, a scris Pop pe pagina sa de Facebook.

El precizeaza ca in 7 august va fi finalizata licitatia pentru manualele la care s-au depus contestatii.

”Trist este faptul ca editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut solutii si pentru aceste situatii”, adauga ministrul Educatiei, potrivit News.ro.

Comentariile la postarea lui Liviu Pop sunt critice, cei care ii scriu cerandu-i solutii pentru a usura ghiozdanele copiilor, pentru sali de sport, pentru ca elevii sa faca mai multa miscare, nu sa invete teorie:

”Copiii au nevoie de miscare! Invata destul la 10-12 materii (lb . romana , istorie, geografie,etc) In majoritatea tarilor, elevii au cate 5-6 ore de ed. fizica (de aici si performantele sportive la jocurile olimpicie,campionate europene si mondiale,etc) ! Faceti terenuri si sali de sport ! Introduceti mai multe ore de educatie fizica ! Mens sana in corpore sano!”, scrie un utilizator.

”Poate va ganditi un pic si la copiii care trebuie sa care ghiozdanele in spate si ai caror parinti nu au masini sa fie dusi la scoala”, a adaugat un alt parinte, ca raspuns la postarea ministrului.

”Lasati manualele la sport, oricum ghiozdanele sunt grele. Fiecare ministru are ceva cu manualele. In loc sa mai taiati din programa si asa incarcata voi tot aglomerati. Am facut sport de performanta fara manual. Cheltuiti bani publici cumpatat, suntem prea saraci sa-i aruncam pe fereastra”, a adaugat un alt utilizator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.