Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, ca efect al intervenirii prescriptiei, incetarea procesului pentru fostul primar al Sectorului 2 Neculai Ontanu, acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 1,4 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri. Decizia instantei nu este definitiva.

Instanta a dispus si achitarea lui Toma Sutru, fost secretar general al Primariei Sector 2, acuzat de luare de mita si spalare de bani, si condamnarea lui Aurel Radu la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spalare de bani, si la efectuarea a 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

In cazul avocatei Loredana Radu, judecatorii au decis incetarea procesului pentru infractiunea de luare de mita si condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spalare de bani.

Totodata, instanta a dispus confiscarea sumei de 1,4 milioane de euro de la Aurel Radu si a sumei de 400.000 de euro de la Loredana Radu.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.