Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a precizat ca Romania va plati prima rata pentru rachetele Patriot, in noiembrie. In acest sens, se va incheia un acord intre guvernele Romaniei si SUA. 

„Avem aprobarea Departamentului de Stat, suntem intr-o faza intermediara. Este nevoie de aprobarea Congresului SUA. Este nevoie ca echipele tehnice sa detalieze exact ce se cumpara. Va fi un acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul SUA. Vom promova o lege speciala in Parlament pentru achizitia acestui sistem si apreciem ca daca lucrurile merg asa cum sunt planificate undeva la sfarsitul lunii octombrie sa putem sa avem un rezultat final pe care sa-l comunicam opiniei publice. Legat de buget, estimam ca am putea in luna noiembrie sa facem o plata in contul acestei achizitii necesare inzestrarii militare”, a anuntat Tutuianu, informeaza mediafax.ro.

El a spus ca Romania nu vizeaza alta oferta si ca isi concentreaza energia pe achizitia sistemului de rachete Patriot.

„Demersul de a obtine un accept de la Departamentul de stat este al ministerului Apararii. Aprobarea primita de la Deparatmentul de Stat ne-a fost comunicata. Am facut evaluarile necesare si tinem cont de toate lucrurile care urmaresc mai mult securitate nationala. Nu suntem la faza unor negocieri de detaliu pe conditiile de natura financiara si conditiile legate de capabilitatile tehnice complete”, a mai spus Tutuianu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.