Liderul gruparii specializate in evaziune fiscala in domeniul comertului cu articole textile, retinut in urma unor perchezitii, este managerul Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Popa Gabriel. Alaturi de acesta au mai fost retinuti, in acelasi caz, o calugarita si un director din Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB). Surse din Politie spun ca preotul ar fi cumparat, cu o parte din banii obtinuti din contrabanda, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Potrivit surselor citate, liderul gruparii este preotul Popa Gabriel, zis Gabi Viteza, manager al Arhiepiscopiei Tomisului, noteaza News.ro.

El a fost retinut, alaturi de alte doua persoane, in urma perchezitiilor facute vineri in Bucuresti si in judetele Ilfov, Buzau si Constanta.

Celelalte doua persoane retinute sunt o calugarita, Duna Anisoara, si directorul pe Achizitii de la RATB, Badiu Florin.

Surse citate au mai spus ca preotul ar fi cumparat, cu o parte din banii obtinuti din contrabanda, clopote pe care le-a donat Bisericii.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului Curtiii de Apel Bucuresti, au facut, vineri, 25 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov, Buzau si Constanta, la locuintele unor persoane (16), la societatile comerciale (6) si la institutii, intr-un caz de evaziune fiscala in domeniul comertului cu articole textile.

Membrii unui grup infractional format din 13 persoane cu varste cuprinse intre 27 si 57 de ani au fost prinsi in timp ce descarcau un autotren cu haine, la un depozit din judetul Ilfov.

In urma perchezitiilor, politistii au ridicat documente contabile, unitati de calcul si aproximativ 200.000 de euro.

Perchezitiile in aceasta cauza continua si sambata.

Politistii de investigare a criminalitatii economice si cei de la inspectoratele de politie judetene Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Constanta, Dolj, Dambovita, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Suceava si Valcea fac 45 de controale la punctele de lucru ale firmelor implicate in circuitul comercial.

Din cercetari a reiesit ca, in municipiul Bucuresti si in judetul Ilfov, s-ar fi dezvoltat o retea infractionala de distributie a produselor textile, prin intermediul careia ar fi fost valorificate aproape 50 de autotrenuri cu imbracaminte si incaltaminte, fara documente legale, catre comercianti din judetul Ilfov, precum si in judete din Moldova.

Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

”Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societati cu sediul in Burgas - Bulgaria, iar ulterior, prin aceasta societate, ar fi fost declarate livrari intracomunitare catre firme din Polonia si Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetateni chinezi”, arata Politia Romana.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 3.786.000 de lei, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit.

Politistii au pus in aplicare noua mandate de aducere, iar pana in acest moment fata de liderul gruparii si alti doi membri s-a dispus masura retinerii, pentru 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.