Executivul a stabilit astazi, printr-o hotarare, ca ziua de luni, 14 august 2017, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, facand legatura intre zilele de week-end si ziua de 15 august, declarata nelucratoare.

Ziua libera va fi recuperata, in regim de program normal, in data de 19 august 2017 sau prin prelungirea corespunzatoare a timpului de lucru pana la data de 25 august 2017, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Facilitatea nu se acorda locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

De asemenea, pentru functionarea justitiei ca serviciu public, dispozitiile prezentei hotarari nu se aplica magistratilor si altor categorii din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 14 august 2017 si nici participantilor in aceste procese.

Operatiunile de incasari prin virament in relatia cu institutiile de credit, aferente datei de 14 august 2017, se inregistreaza in contabilitatea unitatilor teritoriale ale trezoreriei statului cu data de 14 august 2017.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.