Mihai Tudose va avea o convorbire telefonica, joi, de la ora 11.00, cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, discutia fiind trecuta in programul oficial al primului-ministru.

La scurta vreme de la preluarea sefiei Guvernului, Mihai Tudose a mers la Bruxelles pentru discutii cu mai multi oficiali europeni printre care si presedintele CE, cu care s-a intalnit pe 11 iulie.

La finalul intrevederilor, Tudose a spus ca liderii romani isi doresc din partea autoritatilor ca tot ceea ce se face in domeniul justitiei sa se bazeze pe o indelunga si profunda consultare cu toti factorii implicati, precizand ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va merge la Bruxelles ”sa explice ce se intampla acum”. De asemenea, premierul a precizat ca un raport verbal pe MCV va fi dat in aceasta luna, urmand ca unul scris sa fie publicat in luna noiembrie, angajandu-se sa nu aiba loc "derapaje".

”Avem promisiuni ca pana la preluarea presedintiei din 2019 lucrurile (MCV - n.r.) se vor inchide daca, evident, noi ne vom urmari in continuare parcursul care este apreciat. Si in acest sens, am stabilit cu domnul Juncker si cu prim-vicepresedintele Timmermans o modalitate de lucru de a comunica in timp real despre stadiul evolutiei lucrurilor”, a afirmat prim-ministrul, potrivit News.ro.

”Acel raport verbal (MCV - n.r.) in luna aceasta, iar in noiembrie raportul scris. (...) Verbal, adica o prima declaratie despre stadiul indeplinirii obligatiilor din MCV”, a adus clarificari premierul.

In domeniul economiei, prim-ministrul Tudose l-a asigurat pe presedintele Comisie Europene, Jean-Claude Juncker, ca va tine deficitul bugetar sub 3% si va accelera absorbtia de fonduri europene, in acest sens urmand sa intocmeasca o lista cu lucruri care trebuie facute pentru reducerea birocratiei si cresterea absorbtiei, potrivit surselor citate.

Tudose a discutat cu Juncker si despre impozitul pe cifra de afaceri. ”Am reiterat, din nou, foarte ferm, ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, ca suntem predictibili in ceea ce priveste sistemul financiar-fiscal si ca din tot ceea ce inseamna simularile noastre de acum si asteptarile noastre vom ramane in tinta de 3%”, a declarat prim-ministrul, la Bruxelles

Citeste si:
Juncker: UE nu este completa fara Romania
Juncker: UE nu este completa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.