Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la Parlament, ca pensiile celor din sistemul de aparare si ordine publica nu se vor diminua, nefiind in regula ca acestia sa plece din sistem, deoarece statul roman a investit in ofiteri si au o experienta „foarte buna”.

Liviu Dragnea a precizat ca ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, lucreaza la proiectul unei noi legi a pensiilor, proiect care va viza si pensiile angajatilor din sistemul de aparare.

„Lucreaza, aia nu e o lege usoara, este destul de apropiata ca si importanta de legea salarizarii unitare. Si lucreaza serios. O sa discute cu toti actorii interesati, cu toti partenerii sociali. Este o lege cu foarte multe sensibilitati si trebuie, in perioada urmatoare, sa se faca niste intalniri dupa parerea mea primul ministru, ministrul Apararii, ministrul de Interne si alte structuri din sistemul de aparare si ordine publica, ministrul Muncii, pentru a incerca sa stopam plecarile din sistem”, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a tinut sa sublinieze faptul ca pensiile celor din sistemul de aparare si ordine publica nu se vor diminua, scrie News.ro.

„Plecarile din sistem sunt generate de prevederile actuale ale legii si a aparut informatia ca pensiile din acest sistem vor fi diminuate si oamenii se grabesc sa plece din sistem la 45, 46, 47 de ani, ceea ce nu e in regula pentru ca statul roman a investit in acesti ofiteri care au experienta foarte buna, de care Romania are nevoie si cred ca trebuie sa li se spuna foarte clar ca nu li se diminueaza pensiile, dar trebuie facute discutiile in asa fel incat in legea pensiilor sa fie o lege dreapta, o lege justa, corecta”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele PSD a anuntat, pe 10 iulie, ca vor fi demarate consultari publice cu partenerii sociali pentru o noua lege a pensiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.