Premierul Mihai Tudose explica de ce l-a demis pe Teodorovici din functia de consilier onorific, la o zi dupa ce acesta a facut declaratii pe tema posibilei impozitari a Bisericii si a criticat masuri guvernamentale.

"Dl Teodorovici a fost colaboratorul meu si am crezut ca putem colabora pe consultanta, daca doriti, la ceea ce dumnealui se pricepe, la domeniul financiar-fiscal. Numai ca domnia sa probabil ca a inteles gresit si s-a transformat intr-un purtator de cuvant", a declarat Tudose.

"Eu inteleg ca ideile pe care domnia sa le are sa le aflu de la el, nu prin intermediul presei, mai ales nefiind de acord cel putin cu majoritatea ideilor", a mai spus prim-ministrul, citat de digi24.ro.

Teodorovici afirma sambata ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista "fantezii” sau "topaieli” fiscale. El sustine ca a acceptat acest post in pofida faptului ca numele sau a fost vehiculat si "asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern" si a modului in care a fost tratat de conducerea PSD.

Senatorul PSD a criticat, joi, la o emisiune TV, finantarea unui stadion din Teleorman, cu 12 milioane euro, asa cum a decis Ministerul Dezvoltarii. El a vorbit si despre posibilitatea impozitarii Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Vineri seara, el a fost demis din functie de Mihai Tudose. Potrivit unor surse oficiale, lui Teodorovici i s-a imputat si faptul ca nu a comunicat cu echipa premierului, luand decizii singur si facand declaratii in nume propriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.