Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei, ca impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus, el spunandu-le jurnalistilor sa considere subiectul inchis. El a mai spus ca acest impozit era ”ca o coasa”, astfel ca nu puteai sa alegi firele pe care le tai, dar a subliniat ca vor fi gasite modalitati prin care sa fie impozitati cei care ”se cred mai destepti ca statul”.

Mihai Tudose a spus ca el s-a grabit sa anunte decizia de a nu introduce impozitul pe cifra de afaceri, pe baza datelor pe care i le-a prezentat ministrul Finantelor, Ionut Misa.

Premierul a precizat ca a luat decizia in avion, in drum spre Bruxelles.

Seful Executivului a declarat ca ministrul Finantelor a prezentat datele si in sedinta coalitiei, iar decizia este ca impozitul pe cifra de afaceri sa nu fie introdus.

”Considerati subiectul inchis”, le-a spus Tudose jurnalistilor.

Intrebat care au fost argumentele pentru a renunta la introducerea impozitului, premierul a spus ca acesta era ”ca o coasa”, astfel ca nu puteai sa alegi firele pe care le tai, fiind afectate si firmele care platesc impozit pe profit. El a subliniat insa ca vor fi gasite modalitati prin care sa fie impozitati cei care ”se cred mai destepti ca statul”, referindu-se la companiile care nu declara profit in Romania.

Premierul Mihai Tudose afirma, dupa discutiile avute la Bruxelles saptamana trecuta, ca impozitul pe cifra de afaceri nu va mai fi aplicat, scrie News.ro.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, ca nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, ca suntem predictibili in ceea ce priveste sistemul financiar-fiscal si ca din tot ceea ce inseamna simularile noastre de acum si asteptarile noastre vom ramane in tinta de 3%”, a declarat prim-ministrul la Bruxelles.

Dragnea a spus, vineri, ca nu vrea sa comenteze declaratiile premierului MIhai Tudose pe tema retragerii initiativei privind impozitul pe cifra de afaceri, considerand ca seful Executivului, cand vorbeste, "stie ce vorbeste" si este rezultatul unei analize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.