Procurorul sef al DNA Codruta Kovesi a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, intrebata in legatura cu prezenta in casa lui Gabriel Oprea in seara alegerilor prezidentiale din 2009, ca nu comenteaza cancanuri si ca nu a facut nimic care ar fi putut influenta rezultatul scrutinului. In ceea ce priveste invitatia adresata de comisia parlamentara de ancheta pe aceasta tema, Kovesi a precizat ca a solicitat un punct de vedere de la CSM si ca asteapta un raspuns.

Intrebata daca a fost la Gabriel Oprea acasa in seara alegerilor prezidentiale din 2009, Kovesi a raspuns: "Este deja o intrebare retorica daca am fost sau nu am fost. Este o tema lansata in spatiul public de un inculpat si intre timp a devenit o tema de cancan, nu comentez cancanuri, dar va raspund la intrebari care nu vizeaza cancanuri".

Solicitata sa precizeze daca a facut ceva pentru a influenta rezultaul alegerilor prezidentiale din 2009, Laura Codruta Kovesi a replicat: "Nu. Nu. Si ma intreb cum as fi putut influenta rezultatul alegerilor. Seamana a scenariu de film".

Ea a spus ca nu are "niciun fel de informatie, date, probe, ca s-au fraudat alegerile".

"Daca aveam o astfel de informatie, as fi fost prima care as fi deschis un dosar penal si as fi verificat. Nu am niciun fel de informatii, date, probe cu privire la aceste suspiciuni", a precizat Kovesi, intrebata daca are cunostinta de incercari ale unor persoane pe care le cunoaste, Florian Coldea sau George Maior, care ar fi incercat sau chiar ar fi reusit sa influenteze scrutinul".

In ceea ce priveste faptul ca nu s-a prezentat la comisia parlamentara de ancheta, Kovesi a afirmat ca motivul este tocmai acela ca nu detine niciun fel de informatii, iar obiectivele comisiei, in proportie de 90%, daca nu chiar integral, exced competentelor de procuror.

Sefa DNA a precizat ca in 2007 a mai fost invitata la o comisie parlamentara si a refuzat sa se prezinte, sesizand CSM, iar acum a facut acelasi lucru, scrie News.ro.

"In 2007, a mai fost aceasta discutie, atunci am refuzat sa ma duc si am sesizat CSM pentru ca, potrivit statutului de magistrat, noi nu putem fi anchetati sau verificati de alta autoritate a statului. Am facut acum acelasi lucru, am refuzat sa ma prezint si am facut o solicitare la CSM", a relatat Laura Codruta Kovesi, care a explicat ca la prima si la a doua invitatie a invocat precedentul din 2007 si hotararile CSM, iar cand a primit din nou invitatie, a solicitat punctul de vedere al CSM.

Daca CSM va spune ca un procuror sau un judecator e obligat sa dea explicatii in Parlament, o sa vedem. Astept sa primesc raspuns de la CSM sa imi spuna daca un procuror sau un judecator este obligat sa se duca sa raspunda in fata Parlamentului", a conchis Kovesi.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.