Trei parlamentari PNL au depus un proiect de lege care prevede ca si studiile postuniversitare, de master si de doctorat vor fi asimilate stagiului de cotizare in sistemul de pensii, nu doar cele universitare, indiferent de numarul de ani si de institutii absolvite, motivandu-se ca munca intelectuala este tratata "superficial" in Romania si "dusa la derizoriu".

Potrivit legii pensiilor, in acest moment se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, precum studiile la zi in invatamantul universitar.

Proiect de lege prevede ca acestor studii se adauga si cele postuniversitare, si cele ale programelor universitare de master si de doctorat, scrie News.ro.

"Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a tuturor perioadelor de studii", se arata in proiect.

Initiatorii motiveaza ca in Romania munca intelectuala nu este recompensata suficient

"Ideea acestui proiect are la baza si o argumentare logica: munca fizica este contabilizata prin diferite acte normative ca si vechime in activitate, in timp ce pentru a demonstra sustenabilitatea muncii intelectuale sunt necesare tot felul de documente, dovezi si chiar justificarea unor interpretari ale celor care nu inteleg surmenajul psihico-intelectual", se arata in proiect.

Parlamentarii PNL spun ca valoarea intelectuala a fost "tratata superficial", iar prestatia celor care intra in categoria "gulerelor albe" este "dusa la derizoriu".

Proiectul a fost initiat de senatorul Catalin Toma si cosemnat de senatorul Marius Nicoara si de deputatul Daniel Gheorghe. El a fost depus in Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.