Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptiei (DNA) Laura Kovesi, a declarat intr-un interviu pentru ziare.com, intrebata despre actiunile la purtator - forma in care, potrivit jurnalistilor de la Rise Project, Liviu Dragnea ar controla firma Tel Drum - ca DNA poate verifica orice informatie legata de bani si circuite financiare. Ea a mai precizat ca a existat un dosar care a avut ca obiect firma Tel Drum, care a fost clasat in 2010, in timpul mandatului lui Daniel Morar.

Sefa DNA a precizat ca firmele care au actiuni la purtator nu ridica o problema deosebita la nivelul investigatiei procurorilor.

„Putem verifica multe, problema este ca informatiile trebuie transformate in probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigatii financiare, despre conturi, despre active, despre actiuni la purtator putem verifica, dar in final discutam de probe. (...) Putem verifica orice informatie legata de bani si circuite financiare”, a declarat Kovesi.

Chestionata daca actiunile la purtator nu sunt o ''crima perfecta", raspunsul lui Kovesi a fost: "Nu sunt".

Intrebata daca a mai existat o ancheta privind firma Tel Drum, sefa DNA a aratat ca directia a clasat un dosar privind societatea Tel Drum in 2010, dar nu a dorit sa precizeze daca aceasta cauza avea legatura cu Liviu Dragnea.

„A existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata (...) Nu am citit in mod special acel dosar (...) Nu pot sa va confirm sau sa va infirm daca avea legatura cu Liviu Dragnea”,
a mai aratat Laura Kovesi.

Ea a subliniat ca procurorii nu ancheteaza modul de dobandire a averilor, acest lucru revenind Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ci daca acestea au fost obtinute in urma unor fapte de coruptie, scrie News.ro.

„Cand vorbim de averi, sa nu uitam ca exista si alte institutii care trebuie sa verifice acest lucru, ma refer la ANI. DNA nu investigheaza modul in care o persoana dobandeste o avere sau cum isi gestioneaza averea. Noi investigam daca exista fapte de coruptie legate de felul in care si-a dobandit averea sau modul in care si-o gestioneaza, modul in care isi exercita functia publica”, a aratat Kovesi pentru ziare.com.

Procurorul sef al DNA a mai tinut sa precizeze ca Directia nu are prestabilite „tinte” dintre oamenii politici, ci doar fapte care tin de lupta anticoruptie.

„Noi investigam fapte care sunt date in competenta noastra. Simplul fapt ca o persoana detine o anumita functie sau are o avere nu inseamna ca trebuie sa deschidem o investigatie. Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigam fapte”,
a mai precizat Kovesi.

Citeste si:
Lavrov: Invazia din Ucraina este un răspuns la acțiunile NATO
Lavrov: Invazia din Ucraina...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins, la inceputul acestei saptamani, informatiile prezentate de Rise Project privind legaturile sale cu firma Tel Drum, afirmand ca nu are actiuni la purtator si nici nu se afla "in spatele" ei, fapt demonstrat de mai multe dosare deschise si in cazul carora a fost dispusa neinceperea urmaririi penale.

Rise Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman", care descrie o "retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.