Fostul premier Victor Ponta atrage atentia asupra faptului ca nu s-au luat masuri in privinta persoanelor care au adus Hidroelectrica la insolventa in 2012.

"In 2012 cand am venit la guvernare "Hidroelectrica" fusese devalizata intentionat si avea pierderi de peste 500 milioane RON - nimeni nu a fost vreodata macar anchetat pt asta, ce sa mai vorbim de recuperarea prejudiciului / in 2012 a fost introdusa in programul de insolventa si restructurare si in 2016 a facut profit de 1,2 Miliarde Ron / In 2017 se doreste cu insistenta sa fie inclusa in faimosul "Fond National de Dezvoltare si Investitii" ca sa treaca pe degeaba de la Statul Roman la niste prieteni "din afara" ai celui care este azi cel mai puternic om politic din Romania!!! Deci ne invartim in cerc si pana la urma tot pierdem! (...)"

Victor Ponta sustine ca exista patru probleme, doua din trecut si alte doua din viitor despre care nu vorbeste nimeni, scrie jurnalul.ro.

"1. Vorbim atat de mult in ultimii ani despre "lupta anticoruptie" si rezultatele sale extraordinare ; insa in cazul "Hidroelectrica" unde statul a fost fraudat cu cel putin 1 MILIARD de Euro pana in acest moment nu a facut nimeni NICIUN dosar penal / nu s-a recuperat NICIUN euro sau leu din banii pierduti! De ce? Cine ii protejeaza pe autori? Cine inchide ochii? (...)

2. Desi in Romania procesele civile s-au incheiat in mod pozitiv pentru noi - firmele "baietilor destepti" care trageau profituri colosale din Hidroelectrica au dat in judecata Statul Roman la Paris la ICSID (...)

3. Din profitul obtinut in 2016 Guvernul a decis sa ia la buget 90% / asta in loc sa ceara Companiei sa faca investitiile absolut necesare pentru intretinerea si retehnologizarea mijloacelor de productie - daca o tinem asa inca 2-3 ani practic tot profitul si competitivitatea se vor evapora

4. Conform Strategiei adoptate in2014 "Hidroelectrica" trebuia sa fie listata la Bursa din Londra si cea din Bucuresti ( pe modelul de succes al Romgaz si Transgaz - companii pe care le vedeti acum in topul celor mai valoroase si profitabile ale Romaniei in 2016)", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.