Ministrul de Interne, Carmen Dan, sustine ca raportul publicat saptamana trecuta de Rise Project In legatura cu afacerile lui Liviu Dragnea nu apartine Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DGIPI).

"Am informatia certa ca acest document, initial nu a avut antet. Tocmai de aceea am spus ca eu concluzionez, ca acest document a fost redactat, preredactat cu intentia de a urmari alte interese decat cele procedurale. El a fost redactat in 2011.

Eu voi sesiza niste institutii, daca din analiza va reiesi ca am posibilitatea legala sa fac acest lucru si cei care sunt sesizati au responsabilitatea sa faca verificari", a spus Carmen Dan, citata de antena3.ro.

Rise Project a publicat un raport atribuit Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat "Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman", care descrie o "retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept "detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

Rise Project scrie ca raportul, care in prezent s-ar afla in arhiva DGPI, vorbeste despre afacerile cu bani publici ale gruparii, despre zeci de licitatii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.