Presedintele Klaus Iohannis s-a declarat sigur, joi, de faptul ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, ”se va anunta la el” imediat ce va avea concluziile raportului privind activitatea Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA, seful statului exprimandu-si increderea ca aceasta verificare se va face intr-un mod profesionist si bine documentat.

Intrebat cum vede faptul ca au trecut doua saptamani de cand a cerut verificarea activitatii Laurei Codruta Kovesi si inca nu a primit concluziile raportului si daca a vorbit cu ministrul Justitiei, Klaus Iohannis a raspuns ca nu a discutat cu Tudorel Toader si nici nu va avea el o astfel de initiativa.

„Nu si nici nu o sa am de la mine initiativa. Sunt sigur insa ca domnul ministru se va anunta la mine imediat ce va avea niste concluzii
”, a spus seful statului.

Chestionat in continuare daca Inspectia Judiciara va trebui sa termine mai repede acel raport, presedintele a sustinut ca astfel de verificari se fac intr-un mod profesionist si bine documentat, motiv pentru care finalizarea lor dureaza mai mult.

Ca si reporter, doua saptamani pot parea mult si poate pentru un telespectator, doua saptamani este mult, dar sa stiti ca astel de verificari, cateodata, dureaza un pic mai mult si daca se fac intr-un mod profesionist si bine documentat, trebuie sa avem rabdare. Eu am toata increderea ca asa se vor face, adica profesionist si bine documentat”, a conchis Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.