Politica 6 Iulie 2017 15:29 de Clara Vacaru
Soferul lui Cristian Boureanu arestat la domiciliu pentru ultraj a declarat anchetatorilor ca fostul deputat a devenit agresiv in momentul in care masina a fost oprita de politisti pentru controlul actelor, a inceput sa tipe la agenti si sa le arate semne obscene, se arata in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a lui Boureanu.

La randul sau, Boureanu a sustinut ca nu a fost recalcitrant si ca politistul pe care este acuzat ca l-a agresat si insultat l-a pus sa coboare din masina si i-a spus: "Sa te vad Bourene cat de smecher esti!" si ca ”o sa dea caseta la presa sa vada toata tara cat de prost” este.

Procurorii arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva in cazul lui Cristian Boureanu ca ”infractiunile retinute in sarcina inculpatului nu reprezinta un incident izolat in viata acestuia, in sensul ca inculpatul are in prezent calitatea de suspect intr-un dosar penal ce are ca obiect fapte de agresiune fizica si verbala la adresa fiicei sale”.

Potrivit sursei citate, comportamentul agresiv al lui Boureanu este ”evident” in timpul incidentului.

”(...) Din inregistrarile atasate la dosar, exista suspiciunea ca a exercitat acte de violenta si amenintare asupra logodnicei sale, numita Laura Dinca, asa cum reiese din inregistrarile video. Este de remarcat limbajul agresiv al inculpatului la adresa logodnicei sale, in acelasi sens cu cel folosit la adresa politistilor, Boureanu Cristian Alexandru spunandu-i acesteia: "... iti sparg dintii din gura!", "da-mi telefonul, in p... ma-tii!", "Vino ca te omor, treci in spate si filmeaza!" sau "Daca mai scoti un cuvant iti sparg dintii din gura!", se arata in documentul citat.

De asemenea, Boureanu foloseste un limbaj agresiv si cu politistul, caruia ii spune: ”Esti prost rau!” si ”Jur ca-ti pierzi pensia!”, potrivit referatului procurorilor. Limbajul folosit de fostul deputat este surprins intr-o inregistrare video.

Boureanu a declarat in fata anchetatorilor, la Judecatoria Sectorului 1, ca regreta o parte din actiunile sale.

In desfasurarea faptelor au fost doua momente diferite, un prim moment in care am plecat de la restaurantul Grill impreuna cu martora Dinca Laura si cu un angajat al restaurantului pe post de sofer, acesta din urma conducand autoturismul intrucat eu consumasem alcool, cand pe distanta Parcul Hersatrau spre Charles de Gaulle un filtru de politie aflat in apropierea Ambasadei Chinei a oprit autoturismul proprietatea mea si a solicitat documentele soferului. Soferul a prezentat documentele si, totodata, eu am inmanat documentele autoturismului, dupa aceasta mi s-a permis sa continuam drumul astfel ca am plecat in directia Pietei Charles de Gaulle. In momentul in care am ajuns in rondul pietei am fost opriti de o masina de politie care a venit din spate si ne-a taiat calea neputand preciza daca este vorba de acelasi echipaj care ne-a oprit initial avand in vedere ca la prima oprire erau dou echipaje de politie”, a sustinut Boureanu.

Citeste si:
Cristian Boureanu pare să sufere din nou din dragoste. Fostul...
Cristian Boureanu pare să...

El a precizat, potrivit documentului citat, ca politistul cu care a avut altercatia i-a batut in geam, el a deschis geamul portierei, iar agentul i-a spus: "Sa te vad Bourene cat de smecher esti!"

Eu l-am intrebat de ce trebuie sa ma dau jos din masina, iar acesta fara o justificare mi-a spus ca "o sa vad eu", am deschis portiera si atunci politistul cu care am avut discutia si un coleg m-au tras din masina. In continuare am intrebat ce vor de la mine iar politistii mi-au raspuns ca o sa vad in continutul procesului verbal”, a continuat Boureanu.

Boureanu a mai spus in fata anchetatorilor ca politistul i-a precizat tot timpul ca l-a lovit si ca se va duce la puscarie, aratandu-i un deget care avea o pata de sange si spunandu-i ca l-a lovit.

Dupa acest moment eu am ramas cu martora Dinca Laura la autoturismul meu iar organele de politie au fost la o distanta de aproximativ 3-4 metri si au inceput sa scrie un proces-verbal. In aceste conditii, nu inteleg cum pot fi acuzat ca am fost recalcitrant si ca lovisem politistul. Daca as fi avut un atare comportament, cum organele de politie au stat fara sa ma imobilizeze, mai ales ca eu consumasem alcool. In timp ce eu stateam in autoturismul meu si organele de politie completau documente, politistul, persoana vatamata, mi-a spus continuu ca o sa dea caseta la presa "sa vada toata tara cat de prost sunt", se mai arata in referatul procurorilor.

Citeste si:
Imagini cu autocarul strivit în Pasajul Unirii, înainte de...
Imagini cu autocarul strivit...

El a mai afirmat ca au fost si alte provocari, politistul spunandu-i "Hai deputatule, sa te vad".

Precizez ca in acest timp la un moment dat persoana vatamata m-a injurat de mama, iar aceasta este moarta. Precizez ca eu am fost provocat in tot acest timp doar de o singura persoana, politistul persoana vatamata”, a precizat Boureanu in fata anchetatorilor.

Cristian Boureanu: "Nu inteleg de ce trebuie sa fiu retinut"

Acesta a mai spus ca nu este un pericol public, intrucat nu poate influenta cercetarile.

Din punctul meu de vedere nu inteleg de ce ar trebui sa fiu retinut 30 de zile, cu atat mai mult cu cat sunt la prima abatere si am fost vizibil si evident provocat datorita statutului meu de persoana publica. Regret ceea ce s-a intamplat si oricum cariera mea de persoana publica este compromisa. Am incercat cat am putut de mult sa evit contactul cu acea persoana”, se mai arata in documentul citat.

Citeste si:
ÎPS Teodosie, spovedanie înainte de Crăciun. De ce șoferul lui a...
ÎPS Teodosie, spovedanie...

Boureanu a mai declarat ca ”in niciun caz” nu a aratat semne obscene si nici nu a ”proferat cuvinte triviale”.

In referat este prezentata si declaratia soferului lui Boureanu, care a afirmat ca acesta a devenit agresiv in momentul in care masina a fost oprita de politisti pentru controlul actelor, a inceput sa tipe la agenti si sa le arate semne obscene.

"Boureanu era in stare vadita de ebrietate, s-a urcat in dreapta fata, iar in spate s-a urcat prietena lui, femeia pe care am vazut-o in restaurant. Am condus autoturismul Audi cu geamul deschis, datorita starii de ebrietate a lui Boureanu, cred ca am mers cam un km si am fost opriti de politie. Am oprit regulamentar, m-am legitimat fata de politisti care erau in numar de doi, am inmanat actele unui politist, iar Boureanu a devenit agresiv, a inceput sa tipe la politisti, le spunea sa-mi dea drumul sa plec. (...) Cand am plecat de pe loc, Boureanu a inceput sa claxoneze in mod insistent si a scos mana pe geam aratand semne obscene catre politisti”, se arata in referat.

Citeste si:
Două fete de 13 și de 16 ani au murit într-un accident, în județul...
Două fete de 13 și de 16 ani...

Incidentul a avut loc in noaptea de 8 spre 9 iunie.

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv in 10 iunie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.