Politica 5 Iulie 2017 16:46 de Clara Vacaru
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la finalul intalnirii cu premierul Mihai Tudose si cu primarii de sector, ca au discutat despre proiectele pe care municipalitatea trebuie sa le implementeze cu sprijinul Guvernului, dand exemplu pachetul de actiuni al ELCEN care va fi achizitionat de primarie, implementarea "intr-un timp cat mai scurt" a biletului unic RATB-Metrorex sau crearea unui grup de lucru permanent care sa urmareasca implementarea masurilor din Planul de Mobilitate Urbana Durabila.

"Am trecut in revista proiectele pe care Primaria Capitalei trebuie sa le implementeze cu sprijin guvernamental. Am discutat cu domnul premier despre faptul ca Primaria generala si-a manifestat intentia chiar printr-o hotarare de consiliu general de a achizitiona la valoare nominala pachetul de actiuni detinut de statul roman prin Ministerul Energiei al ELCEN. Domnul premier si-a aratat interesul ca intr-o sedinta viitoare de guvern sa se ia aceasta hotarare. Vom discuta toti termenii legali", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

La randul sau, premierul a spus ca problema ELCEN va fi finalizata curand, pentru ca "in iarna bucurestenii sa nu mai aiba probleme din acest punct de vedere".

Gabriela Firea a mai spus ca va fi introdus "intr-un timp cat mai scurt" biletul unic RATB-Metrorex, fara a da mai multe detalii.

Legat de metrou si de trecerea acestuia in administrarea primariei, Mihai Tudose a spus ca va fi facuta o analiza pentru a vedea "in ce masura este fezabila aceasta trecere a metroului la Primaria Capitalei", spunand ca activitatea metroului, indiferent unde ramane, sa fie coordonata de catre municipalitate.

Gabriela Firea a mai spus ca va exista un grup de lucru permanent care sa rezolve problema traficului urmarind implementarea masurilor din Planul de Mobilitate Urbana Durabila.

"De exemplu, in perioada urmatoare, potrivit prevederilor legale, Ministerul Transporturilor va incepe deja procedurile pentru a demara lucrarile, astfel incat sa existe acces pe centura si catre Berceni si Popesti-Leordeni, asa cum s-a inceput deja catre Domnesti", a afirmat Firea, adaugand ca in bugetul de investitii au fost alocate sume "consistente" pentru supralargirea soselelor Petricani si Fabrica de Glucoza si in scurt timp vor fi urcate licitatiile pe SEAP.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Ea a precizat ca isi doreste ca CFR Calatori si CFR Marfa sa ia masuri pentru imbunatatirea transportului si sa modifice calendarul mersului trenurilor.

"Dimineata, cand se intra in Capitala si seara, cand se iese, la bariera de la Petricani si de la Andronache se sta cate o ora in asteptarea trecerii marfarelor. Este o masura administrativa de bun simt", a subliniat ea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.