Politica 4 Iulie 2017 17:27 de Clara Vacaru
Liderul PMP Traian Basescu a declarat, marti, la finalul sedintei Consiliului Executiv National al partidului, ca discutiile despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri sunt ”o intoarcere in paleoliticul fiscal” si ca doar doua tari din Africa au o astfel de taxare, afirmand ca, daca presedintelui PSD, Liviu Dragnea, ”nu i se iau manutele de pe butoane, va prabusi aceasta tara”.

Cred ca nu exista un guvern care sa poata defini prostia mai bine decat acest guvern. Sa vorbesti astazi despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o intoarcere in paleoliticul fiscal. In afara de faptul ca in Uniunea Europeana este interzisa introducerea impozitelor pe cifra de afaceri, doar cand vorbim de societati unifamiliale – acel 1% care se incaseaza, dar nu poti sa introduci in economie ca regula generala impozitul pe cifra de afaceri”, a declarat Basescu, potrivit News.ro.

Liderul PMP a precizat ca sunt domenii de activitate in care nu s-ar putea introduce impozitul pe cifra de afaceri.

Nu poti sa pui introducearea unui impozit pe cifra de afaceri cand discuti despre telefonie si constructii, transporturi feroviare si auto – uite, in interiorul aceluiasi sector. Care e rentabilitatea, ce impozit pui la transportul feroviar, ce impozit pui la transportul rutier, ce impozit pui la transportul pe apa? Ca sa nu mai vorbim ce impozit pui la transportul aerian. In interiorul aceluiasi sector ai profitabilitati total diferite”, a explicat Basescu.

El a spus ca doar doua tari din Africa mai practica astfel de taxare.

Ceea ce a scos pe gura Guvernul Tudose impreuna cu marele strateg al patriei, Dragnea, care daca nu i se iau manutele de pe butoane va prabusi aceasta tara. Cineva trebuie sa-i ridice manutele de pe butoane repede. Sa vii cu asemenea propuneri in 2017 nu arata decat incompetenta crasa. (...) Din cate stiu, doar doua tari din Africa mai au impozit pe cifra de afaceri, in rest toate au trecut pe TVA, pe impozitul pe dividende, impozit pe profit, dar nu pe cifra de afaceri”, a aratat liderul PMP.

Basescu a subliniat ca ”incompetenta actualei guvernari va scoate Romania din criteriile de aderare la euro”.

Asta ne arata ca tara e pe mana unor impostori care vor scoate Romania, daca sunt lasati sa continue, vor scoate Romania din toate criteriile de aderare la euro – cele 5 criterii, iar eu consider ca inclusiv premierul Tudose care dupa ce a inceput el sa inteleaga putin a spus ca vom vedea, vom merge diferit cu impozitul pe cifra de afaceri. Eu il rog public sa-mi spuna cat va pune impozit la transport aerian, la transport pe apa, rutier si feroviar”, a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Ministrul „Playboy” din Guvernul Tudose, pe primul loc la Camera...
Ilan Laufer, ministrul...

El a precizat ca trebuie luata imediat tensiunea din mediul de afaceri pentru ca declaratiile privind impozitul pe cifra de afaceri au bulversat tot mediul de afaceri din Romania si au stopat orice intentie de investitie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.