Politica 4 Iulie 2017 14:55 de Clara Vacaru
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca nu vede niciun motiv pentru suspendarea din functie a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Klaus Iohannis a precizat ca este bine ca se fac verificari in legatura cu ”abordarile media” care au aparut privind activitatea DNA si a amintit ca el este multumit de activitatea Parchetului general si DNA.

Intrebat despre scandalul din jurul DNA, presedintele a raspuns: ”Am fost informat despre aceste abordari media si cred ca este bine sa se verifice. Din informatiile mele, se fac verificari si in DNA, de asemenea CSM se ocupa de anumite aspecte si am luat act de faptul ca Ministerul Justitiei a solicitat o inspectie pe management, atat la Parchetul general, cat si la DNA”.

Klaus Iohannis a spus ca aceste demersuri vor clarifica toate aspectele, scrie News.ro.

Raspunzand unei intrebari, seful statului a precizat ca el s-a exprimat in repetate randuri si este ”foarte multumit” de activitatea Parchetului general si a DNA si de activitatea conducerii acestor institutii.

Chestionat daca este multumit si dupa inregistrarile care au aparut, Iohannis a afirmat: ”Am auzit prea multe asa-zise interceptari, ascultari, interpretari ca sa mai cred in ele. Cei indruituiti de lege vor face verificarile necesare si pana la urma vom afla adevarul”.

Intrebat daca Laura Codruta Kovesi ar trebui suspendata din functie pana sunt clarificate aceste aspecte, presedintele Iohannis a replicat: ”Nu vad niciun motiv de suspendare”.

Seful statului a subliniat insa ca ”aceste scandaluri nu sunt bune, pentru ca ele zguduie increderea cetatenilor in institutii si pun mari semne de intrebare partenerilor si aliatilor nostri”.

De aceea, vreau sa am clarificari urgente, si nu doar urgente, ci pertinente”, a punctat Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.