E clar acum de ce a ramas ministrul al Justitiei dl. Toader in guvernul Tudose. Ezitarea sa de a o demite pe Kovesi in urma evaluarii proprii si care conducea, dupa toate afirmatiile de atunci ale lui Toader, la demiterea lui Kovesi, ezitarea de a o demite atunci cu argumentul ca nu e momentul, nu se pare, e sigur ca s-a spulberat in dimineata in care Toader, dupa ce se declara un pilon in slujba justitiei, care nu trebuie sa se miste de la minister, si-a dat demisia. Pentru ca apoi sa fie numit din nou. Daca nu si-ar fi dat atunci demisia, nu mai aparea in acest guvern”, a spus jurnalistul, intr-o interventie telefonica la Digi24.

Acum, Toader foloseste si alte institutii pentru a realiza evaluarea DNA, pe care, de fapt, a facut-o atunci, si concluziile le cunoastem. Are doar nevoie de confirmari institutionale. In acest fel, actioneaza ca varf de lance, concertat cu coalitia de guvernare PSD-ALDE. Sa reamintim ca prima mare dezamagire a lui Dragnea in raport cu guvernul Grindeanu a fost refuzul lui Toader de a o demite pe Kovesi. Asa a inceput tot”, a adaugat el.

Coalitia, CCR, fostul presedinte Basescu, precum si televiziunile cu patronii in puscarie, in drum spre puscarie sau urmariti international pe sezlong, la piscina, toate aceste entitati depun un efort considerabil pentru inlaturarea doamnei Kovesi. Nu mai e vorba despre desfiintarea DNA. Asta era mai demult lozinca. E vorba de a o inlatura pe Kovesi, urmand ca DNA sa fie recuperat, in folosul adevaratei justitii, democratiei si statului de drept in Romania”, a completat Cristian Tudor Popescu.

Citeste si:

El a precizat ca sefa DNA „nu are in acest moment aparare”. „E atacata din DNA. Nu are nicio sustinere politica, niciun partid parlamentar nu o sustine. Dimpotriva, unele o ataca violent, iar altele nu vor face mare lucru in apararea ei. In conditiile in care sprijinul extern de care beneficiaza in continuare nu are cum sa se manifeste in plan intern, pentru ca nu pot lua hotarari ambasadele tarilor occidentale, raman presedintele Iohannis si strada. Sunt singurele posibile aparari ale doamnei Kovesi”, a subliniat el, precizand ca se asteapta ca Laura Codruta Kovesi sa fie demisa.