Politica 2 Iulie 2017 21:56
Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, duminica, la Antena 3, ca liberalii vor modifica Legea salarizarii unice dupa ce vor ajunge la putere intrucat salariile din sectorul public din actuala lege au fost stabilite ”din burta” si nu tin cont de evolutia situatiei economice a tarii.

”O vom modifica. Cu siguranta. Sunt foarte multe critici pe care le am. Legea nu a rezolvat nici macar problemele pe care s-au angajat sa le rezolve cei care sunt azi la putere. Este o lege care creeaza mai mult haos si, mai devreme sau mai tarziu, se va intampla exact ca la vechea lege a salarizarii adoptata in 2010 - s-a prorogat intrarea in vigoare”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

El a explicat ca sunt motive solide in favoarea amendarii acestei legi

”Unu, ca nu este sustenabila; doi, ca nu poti stabili niste cresteri salariale din burta fara niciun fel de criteriu sau analiza. De ce, de exemplu, pensiile cresc in functie de cresterea economica si de rata inflatiei, iar salariile din sectorul public cresc din burta? Dumnezeu stie ce se va intampla pana in 2022 in economie. Ce face azi PSD va pune pe butuci economia tarii”, a spus presedintele PNL.

Orban considera ca este nevoie si de stabilirea unui plafon al ponderii cheltuielilor de personal in bugetul de stat. ”Functionarii trebuie platiti bine, dar trebuie platiti cei care muncesc, care-si fac treaba si care au performanta in activitata lor, De asemenea, cheltuielile de personal in structura bugetului nu trebuie sa depaseasca un procent stabilit”, a conchis Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.