Politica 1 Iulie 2017 10:02
Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a anuntat, vineri seara, la Antena 3, ca il va da in judecata pe presedintele PNL, Ludovic Orban, dupa ce acesta a afirmat ca liderii PSD inclina ”tot mai mult catre Est”, unul din indicii fiind nominalizarea lui Tutuianu la Aparare, in conditiile in care acesta a fost avocat al companiei Mechel.

”Nu am nimic de ascuns, mi-am facut datoria fata de clientii mei si cred ca nu se poate spune ca sunt omul rusilor, al francezilor sau italienilor sau al altora carora le-am acordat asistenta juridica”, a declarat Adrian Tutuianu referindu-se la faptul ca a fost avocat al companiei Mechel, care a detine combinatul metalurgic de la Targoviste.

Tutuianu precizeaza ca exportul de utilaje la care a facut referire Ludovic Orban a avut loc in 2010, atunci cand la guvernare se afla PDL.

”In general, suport cu stoicism toate acuzele din spatiul public pentru ca, atunci cand esti persoana publica, trebuie sa te astepti la asa ceva, dar nu am sa ezit sa-l dau in judecata pe domnul Orban”, a mai spus Adrian Tutuianu.

Intr-un interviu pentru Adevarul Live, presedintele Ludovic Orban a spus, vineri, ca desemnarea in Guvern a anumitor persoane arata ca liderii PSD intentioneaza sa stranga relatiile cu Rusia, scrie News.ro.

„Lucian Sova a fost pus la Comunicatii, care este invatacelul lui Hrebenciuc si care a fost partener de afaceri cu un fost ofitier GRU, Serviciul de Informatii Militare rus, asupra caruia exista sufiecient de multe suspiciuni ca ar avea o relatie nepotrivita cu zona respectiva. Il pui la Comunicatii pe Sova, unde guvernul, prin ordonanta, a scos ANCOM de sub presedinte, deci de sub CSAT, in conditiile in care Romania, in strategie (NATO), este prevazuta ca un cap comunicational. Acestea nu sunt lucruri intamplatoare. Asta-mi arata ca liderii partidului de guvernamant incep sa incline tot mai mult inspre Est si sunt foarte multe semne de intrebare”, a declarat liderul Orban.

Un alt exemplu dat de Orban a fost ministrul Apararii, Adrian Tutuianu. „M-as referi si la Tutuianu, care a fost avocatul rusilor de la Mechel, care au cumparat combinatul de la Targoviste si l-au falimentat. De acolo, au luat o instalatie extrem de importanta din punct de vedere strategic si au dus-o in Rusia. Asta-mi ridica numeroase semne de intrebare si-mi releva ca au pus niste oameni extremi de ciudati, care trebuie urmariti cu foarte multa atentie”, a spus presedintele PNL.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

El si-a exprimat rezerve si fata de Victor Negrescu, noul ministru al Afacerilor Europene. „Chiar si schimbarea ministrului de la Afaceri Europene. Ana Birchall, care era clar pro NATO, cu o atitudine clara in acest domeniu, este inlocuita cu Victor Negrescu, asupra caruia sunt numeroase semne de intrebare”, a mai spus Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.