Presedintele Klaus Iohannis a sustinut la deschiderea lucrarilor Forumului oamenilor de afaceri romano-bulgar, ca Romania si Bulgaria trebuie sa-si imbunatateasca infrastructura rutiera, feroviara si fluviala.

"Modernizarea porturilor dunarene, asigurarea conditiilor de navigabilitate si dezvoltarea transportului fluvial, construirea de noi poduri rutiere sunt doar cateva proiecte care pot face din Dunare – si o spun cu atat mai apasat astazi, 29 iunie, de Ziua Internationala a Dunarii – o veritabila sursa de prosperitate pentru economiile noastre", a declarat Iohannis.

Presedintele a punctat si necesitatea investitiilor in infrastructura, noteaza jurnalul.ro.

"Cooperarea regionala va fi mai puternica atunci cand infrastructura, atat cea rutiera, cat si cea feroviara si fluviala, va facilita mai mult si mai bine circulatia persoanelor si a marfurilor intre tarile noastre.

Pentru asta, autoritatile din ambele state trebuie sa identifice solutii concrete de fluidizare a traficului prin punctele de frontiera.

Mediul de afaceri din tarile noastre are nevoie de un cadru legislativ eficient, clar si adaptat spatiului economic in care isi desfasoara activitatea. Statul de drept nu inseamna doar respectarea stricta a legii, ci si o stare de spirit, institutii puternice, legi stabile si predictibile, toleranta zero fata de coruptie. Numai asa putem sustine in mod durabil investitiile, antreprenoriatul si economia de piata", se mai arata in discursul presedintelui sustinut cu ocazia deschiderii Forumului oamenilor de afaceri romani si bulgari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.