Uniunea Salvati Romania a cerut luni, prin intermediul unui comunicat de presa, retragerea lui Mihai Tudose ca propunere de prim-ministru din partea PSD-ALDE, argumentand ca acesta este inacceptabil deoarece nu respecta criteriile de integritate si competenta dupa ce a fost acuzat ca si-a plagiat lucrarea de doctorat realizata sub coordonarea lui Gabriel Oprea si nu si-a indeplinit niciuna din masurile din programul de guvernare in calitate de ministru al Economiei.

Partidul Uniunea Salvati Romania considera ca propunerea lui Mihai Tudose din partea coalitiei PSD –ALDE pentru functia de prim-ministru al Romaniei este inacceptabila. Nominalizarea lui Mihai Tudose pentru aceasta functie nu respecta criteriile enuntate public de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pentru acceptarea unei astfel de propuneri, atat in ceea ce priveste conditia de integritate, dar si in privinta capacitatii dovedite de a conduce Guvernul”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de USR.

Formatiunea ii imputa lui Tudose acuzatiile de plagiat si ”performanta zero” ca ministru al Economiei.

Mihai Tudose este acuzat ca a plagiat in lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizata sub coordonarea lui Gabriel Oprea la Academia Nationala de Informatii, platind drepturi de autor pentru textul plagiat. Uniunea Salvati Romania considera ca o astfel de explicatie reprezinta o atitudine reprobabila cu privire la cerintele de integritate impuse de exigentele unei lucrari de doctorat si o desconsiderare a conditiilor obligatorii de onestitate intelectuala cerute de comunitatea academica. Totodata, activitatea lui Mihai Tudose in calitatea de ministru al Economiei in cadrul Guvernului condus de Sorin Grindeanu il descalifica pentru ocuparea functiei de prim-ministru deoarece chiar in evaluarea proprie a partidului a fost constatata o performanta ”zero” a ministrului Tudose in indeplinirea masurilor asumate prin programul de guvernare”, se mai arata in comunicatul de presa al USR.

"Ne-am intors cu 20 ani in urma. Un gen de om care pare desprins din cadrele vechi ale Partidului Comunist Roman. Un om cu grave probleme de moralitate, integritate si competenta. Nu a demonstrat nimic in niciunul din guvernele si functiile pe care le-a ocupat. Nu exista nicio realizare profesionala notabila in 20 de ani de politica care sa-l legitimeze pe domnul Tudose pentru functia de premier", a declarat Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR.

In urma criticilor formulate, USR ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga propunerea lui Mihai Tudose pentru functia de prim-ministru si sa ceara coalitiei PSD – ALDE o alta nominalizare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.