Intrebat ce garantii are ca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea PSD ca Mihai Tudose sa fie premier, Dragnea a sustinut ca nu poate sa garanteze asa ceva, dar are convingerea ca seful statului va lua o decizie in acest sens.

Nu pot sa am garantii, pentru ca nu pot sa garantez eu pentru presedintele Romaniei, dar am convingerea ca presedintele Romaniei, tinand cont de toate declaratiile si pozitiile publice din ultima perioada, doreste ca in Romania sa se instaleze destul de repede un guvern care sa nu puna sub semnul intrebarii stabilitatea economica si sociala a tarii. Parerea mea este ca presedintele nu va dori ca aceasta criza sa se prelungeasca. Eu imi exprim speranta ca presedintele Romaniei va accepta propunerea majoritatii parlamentare”, a spus Liviu Dragnea.

De asemenea, intrebat care este calendarul pentru instalarea noului guvern, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis il va nominaliza in aceasta seara pe Tudose, liderul social-democratilor a spus ca se doreste ca noul cabinet sa fie instalat pana joi.

Daca presedintele face aceasta nominalizare, si daca o face azi, asa cum speram, declansam procedurrile parlamentare. Deci daca nominalizarea apare azi, joi dupa-amiaza, seara estimam sa avem Guvernul votat si poate chiar in aceeasi seara sa depuna juramantul”, a conchis Liviu Dragnea.