Ministrul demisionar al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat luni, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, ca premierul propus al PSD, Mihai Tudose, va avea obligatia sa le arate colegilor sai, intr-un termen cat mai scurt, ca nu are dubla comanda, el dand garantii ca singura comanda pe care o are este la partid.

Intrebata daca Mihai Tudose are „dubla comanda”, Olguta Vasilescu a raspuns negativ.

A fost intrebat azi de catre membrii CEx-ului, pe mine cred ca nu ma banuieste nimeni de legaturi cu oameni ai sistemului, de aceea pot sa sustin cu fruntea sus toate aceste lucruri. Tocmai pentru ca planeaza anumite suspiciuni asupra domniei sale, va avea obligatia intr-un termen cat mai scurt sa ne arate ca nu are dubla comanda. De altfel, a fost intrebat foarte transant de catre membrii CEx-ului si a dat garantii ca singura comanda pe care o are este la PSD. Nu exista niciun motiv, deocamdata, sa ne facem probleme ca domnul Mihai Tudose ar avea o dubla comanda”, a afirmat ministrul demisionar.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca social-democratii au certitudinea ca presedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier al social-democratilor, in persoana lui Mihai Tudose. „Noi avem certitudinea ca azi, dupa ce vom merge la Cotroceni cu aceasta propunere, domnul presedinte Klaus Iohannis o va aproba, pentru ca vineri ar trebui sa avem prima sedinta de guvern, inainte de data de 1 iulie. Sunt foarte multe OUG care trebuiec sa fie adoptate inainte de aceasta data”, a conchis Lia Olguta Vasilescu.

Mihai Tudose, deputat la al cincilea mandat

Mihai Tudose (49 de ani), propus PSD sa conduca Guvernul, este deputat la al cincilea mandat, vicepresedinte PSD, si a fost in doua randuri ministru al Economiei, inclusiv in Cabinetul Grindeanu. Potrivit evaluarii PSD care a dus la caderea Guvernului, el nu a avut nicio masura indeplinita din programul de guvernare. Tudose a fost acuzat de plagiat in teza sa de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”, sub indrumarea fostului ministru Gabriel Oprea. De altfel, Mihai Tudose a si cerut, in urma acestui scandal, retragerea titlului de doctor.

Mihai Tudose a preluat portofoliul Economiei in februarie, dupa prima remaniere a guvernului Grindeanu. La evaluarea PSD, Ministerul Economiei a aparut cu nicio masura indeplinita din programul de guvernare. Cu toate acestea, Liviu Dragnea sustinea, in iunie, ca a primit asigurari de la Mihai Tudose ca va finaliza in doua saptamani proiectul referitor la Fondul Suveran de Dezvoltare.

Tudose a absolvit cursuri ale Academiei Nationale de Informatii. Liviu Dragnea a fost intrebat daca acest lucru nu ii scade sansele lui Tudose, avand in vedere ca seful PSD nu voia in fruntea Guvernului oameni care au avut orice fel de legatura cu servicii de informatii, el afirmand ironic ca si alti premieri au absolvit astfel de cursuri, facand referire la Sorin Grindeanu.

"Nu vreau sa fiu rautacios, dar alt premier, zilele trecute, se vorbea foarte bine, chiar daca avea aceasta scoala", a spus Dragnea.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

De altfel, Tudose declara in aprilie 2016 pentru News.ro, ca nici nu este ofiter acoperit si nici nu isi doreste sa preia puterea in PSD. El raspundea astfel acuzatiilor lui Victor Ponta conform carora "ofiterii" vor sa preia puterea in partid si conform carora se refera la un vicepresedinte al partidului, fost ministru.

Nu sunt ofiter acoperit si nu-mi doresc sa preiau puterea in partid. Sunt deja putin iritat de acest lucru. (...) Daca are ceva de spus, sa o spuna cu subiect si predicat: cine, cum. Sa o dovedeasca. E avocat. Stie despre ce vorbeste. Asa cum si el a fost acuzat de asa ceva. (...) Sa spuna: «Uite, e Popescu sau Rovana sau nu stiu cine. Uite astia sunt, doi, trei», dar sa spuna cu subiect si predicat. Exista instrumente legale, dar fa-i si proba, ca daca doar spui asa”, a declarat atunci Tudose pentru News.ro.

Citeste si:
Social-democrații vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție...
Social-democrații vor ca...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.