Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, inaintea sedintei CExN, ca a avut discutii cu mai multe persoane pentru a ocupa functia de premier, fiind "cinci-sase" variante, dintre care se degajeaza deja o solutie. Dragnea a precizat ca ministrul interimar de Interne, Carmen Dan, se afla printre aceste variante.

"Am avut si ieri si zilele trecute discutii cu aproape toti presedintii de organizatii, cu doua exceptii, care sunt plecati din tara, cu o serie de parlamentari, colegi din tara, si au reiesit 5-6 variante pentru postul de prim-ministru. Am discutat aseara, azi noapte si azi dimineata cu fiecare dintre ei si se degajeaza o solutie care vreau sa o propun in CEx", a spus Dragnea, potrivit News.ro.

Intrebat de ce participa la sedinta si Carmen Dan, care nu este membru al forului de conducere, Dragnea a spus ca ministrul de Interne se afla pe lista de propuneri. El a adaugat ca toti candidatii PSD au fost chemati la sedinta.

Dragnea a fost intrebat si despre un alt nume de pe aceasta lista, Mihai Tudose, care a absolvit cursuri la Academia Nationala de Informatii. Chestionat daca acel lucru este o problema pentru sansele lui, Dragnea a raspuns ironic, facand referire la Sorin Grindeanu: "Nu vreau sa fiu rautacios, dar alt premier, zilele trecute, se vorbea foarte bine, chiar daca avea aceasta scoala".

Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput luni, la ora transmiterii acestei stiri, liderii social-democrati urmand sa decida asupra propunerii de premier pe care i-o vor inainta presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, care vor incepe la ora 15.00. Imediat dupa CEx va avea loc sedinta grupurilor reunite PSD-ALDE, pentru ca parlamentarii sa dea un vot asupra propunerii de prim-ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.