Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput luni, la ora transmiterii acestei stiri, liderii social-democrati urmand sa decida asupra propunerii de premier pe care i-o vor inainta presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, care vor incepe la ora 15.00. Imediat dupa CEx va avea loc sedinta grupurilor reunite PSD-ALDE, pentru ca parlamentarii sa dea un vot asupra propunerii de prim-ministru.

UPDATE Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, validat de CExN ca propunere de premier. La vot au fost patru abtineri. Tudose a fost propus de presedintele PSD, Liviu Dragnea. Decizia va fi inaintata presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul consultarilor de la Palatul Cotroceni, care vor incepe la ora 15.00. Toate celelalte variante propuse in sedinta PSD au refuzat sa preia conducerea Guvernului.

UPDATE Deputatul PSD Mihai Tudose, ministru al Economiei, a fost propus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nominalizare a social-democraţilor pentru funcţia de premier, au declarat, pentru News.ro, surse social-democrate. Decizia va fi luată prin vot de către membrii CExN şi va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, care vor începe la ora 15.00. Toate celelalte variante propuse în şedinţa PSD au refuzat să preia conducerea Guvernului, Tudose având astfel acum prima şansă.



Inainte inceperii sedintei, europarlamentarul PSD Viorica Dancila a afirmat ca sedinta este "deschisa" si oricine poate face propuneri.

"Fiecare isi va spune punctul de vedere si sunt convins ca vom iesi cu o hotarare care va reprezenta votul tuturor, persoana in care vom avea cea mai mare incredere. (...) Propuneri poate face oricine. O sa vina propuneri si din partea conducerii partidului, deci e o sedinta deschisa", a spus ea, la Antena 3, potrivit News.ro.

Dancila nu a vrut sa comenteze informatiile potrivit carora si ea s-ar afla pe lista scurta de propuneri pentru desemnare. Ea a adaugat si ca, dupa sedinta CExN, va pleca spre Bruxelles.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma ca are patru variante in minte, dorind ca viitorul prim-ministru sa fie "corect" si cu "putere de munca". El a mai declarat ca numele propunerii de premier va fi facut public intr-o declaratie de presa la finalul consultarilor, in jurul orei 16.00.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Dragnea a sustinut ca intai se va discuta in partid despre candidatul la functia de premier, iar dupa ce presedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta in CEx propunerile de ministri. Presedintele PSD preciza ca nu doreste sa mai faca greseala din cazul lui Sorin Grindeanu, in care a mers cu un cec in alb al Comitetului Executiv National.

”Sunt cateva variante pe care le voi propune CEx, nu va fi doar una. Si acum simt usturimea de la o singura varianta”, a spus Dragnea, inaintea votului privind motiunea de cenzura de saptamana trecuta.

Intrebat daca are convingerea ca presedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a raspuns: ”Eu am convingerea in continuare ca presedintele Iohannis doreste stabilitatea Romaniei”.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat, duminica, la Antena 3, ca social-democratii au o lista de opt nume de potentiali premieri, printre care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, presedintele Comisiei SRI, Adrian Tutuianu, si europarlamentarul Viorica Dancila.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.